همه چیز درباره رنگ پودری معدنی

رنگ های پودری معدنی در دسته چه نوع رنگ هایی قرار می گیرند؟

رنگ پودری معدنی، نوعی رنگ است که امکان پوشاندن قطعات فلزی و پلاستیکی را فراهم می کند و همچنین فاقد عیوب رنگ مایع است. این رنگ چند دهه در سراسر دنیا ناشناخته بود؛ به دلیل آن که تولیدکنندگان رنگ مایع مانع از تبلیغات گسترده این رنگ می شدند. در سال های اخیر و با گسترش کسب و کارهای خرد، شهرت این نمونه رنگ ها نیز به طور چشمگیری افزایش یافت. به طوری که امروزه شاهد استفاده گسترده از این محصولات به جای نمونه های مایع هستیم. در این بخش خواهان بررسی این رنگ ها از نظر دسته بندی، نوع ماندگاری و وجه تمایز با سایر گونه ها هستیم.

انواع رنگ پودری پس از مخلوط شدن لعاب خوبی به وجود می آورند. بنابراین، فرآیند رنگ آمیزی یکنواخت، صاف و بدون نقص و بدون ایجاد حباب انجام می شود. رنگ پودری مخلوطی همگن از ذرات ریز و جامد مواد معدنی، رنگدانه ها و رزین های اپوکسی است. به دلیل نحوه چسبندگی رنگ به قطعات گوناگون و مختلف، به آن رنگ الکترواستاتیک می گویند. پس از چسبیدن به سطح، ذرات حرارت داده شده و ذوب می شوند تا یک لایه بادوام و یکنواخت روی سطح ایجاد شود. البته در برخی از موارد افراد قادر به انجام این کار نبوده و به اصطلاح رنگ دچار پراکندگی می شود. پس بهتر است جهت رنگ آمیزی از افراد کاربلد و متخصص کمک بگیرید.

کیفیت پوشش تشکیل شده توسط رنگ پودری معدنی به ترکیب آن بستگی دارد. در داخل اجزای این رنگ عوامل انسجام دهنده، افزودنی ها و پرکننده ها یافت می شوند. این اجزا در کنار هم ویژگی های رنگ، مقاومت، انعطاف پذیری و نوع ماندگاری رنگ را تشکیل می دهند. در ادامه به بررسی تفاوت پوشش های پودری با رنگ مایع مرغوب می‎پردازیم.

رنگ پودری معدنی

تفاوت انواع پوشش پودری با رنگ های مایع شیمیایی

تفاوت های بارزی میان انواع رنگ پودری و رنگ های شیمیایی وجود دارد. این تفاوت ها در سطوح مواد و متریال اولیه، نوع پوشش و همچنین ماندگاری قابل بررسی هستند. البته شباهت هایی هم میان این دو رنگ وجود دارد که به آن ها نیز می توان پرداخت. در این بخش تنها به بررسی آن دسته از تفاوت های بارز میان این دو محصول می پردازیم.

رنگ های مایع برخلاف انواع رنگ پودری، بیشتر از حلال ها، فلزات سنگین و سایر ترکیبات آلی تشکیل شده اند. مواد موجود در این رنگ ها گازهایی را آزاد می کنند که بسیار آلاینده هستند. از طرف دیگر، استفاده از رنگ پودری در هنگام استفاده کارآمدتر است و آلاینده کمتری تولید می کند. به دلیل کاهش کم آلاینده های مضر، استفاده از این نمونه رنگ ها بسیار مناسب تر و به صرفه تر است .

استفاده از رنگ پودری معدنی تا حد زیادی انتشار گازهای سمی را کاهش می دهد. زیرا آن ها بر اساس مواد معدنی ، رزین ها و رنگدانه های بدون حلال ایجاد می شوند. به همین  دلیل استفاده از این رنگ ها در محیط هایی که کودک و یا زنان باردار زندگی می کنند منعی ندارد.

رنگ پودری معدنی بسیار مقاوم‌تر و بادوام‌تر است، بنابراین نیاز به رنگ‌آمیزی بسیار کمتری دارد. کاربرد آن بسیار سریعتر و کارآمدتر است. زیرا چسبندگی آن به فلز باعث می شود که روکش یکنواخت تر شود و درصد کمتری از ضایعات ایجاد شود. این امر می تواند در هزینه های نهایی مصرفی نیز کاهش محسوسی به وجود آورد. به همین جهت می توان گفت که رنگ های نامبرده علاوه بر کیفیت بسیار بالا، مقرون به صرفه نیز هستند.

نحوه اعمال رنگ پودری به رنگ های مایع

برای مخلوط کردن و به وجود آوردن رنگ‎های یکدست و یکنواخت، می توان انواع رنگ پودری را به رنگ مایع اضافه کرد. این کار باعث قوام و تنظیم غلظت هر دو رنگ شده و کیفیت نهایی کار را افزایش می‎دهد. همچنین می‎توان رنگ را به نسبت یک سوم به رنگ مایع افزود. در صورتی که شما مایل به ایجاد رنگ‎های بسیار درخشان و جلا دار هستید، این کار می‎تواند بسیار مفید و سودمند باشد. در این قسمت به ذکر مراحل اعمال رنگ پودری و مخلوط آن با رنگ های مایع می پردازیم.

  1. در مرحله اول مخلوط حرفه‎ای رنگ، باید ابتدا نوع رنگ مایع مورد نظر را انتخاب کنید. برخی از رنگ های مایع توان مخلوط شدن با رنگ پودری را نداشته و به همین دلیل نتیجه دلخواه را ایجاد نمی کنند. شما می توانید از برندهای معروف و مشهور این رنگ ها استفاده کنید. پس از انجام این کار، حالا نوبت به انتخاب و خرید رنگ پودری رسیده است. در این زمینه نیز لازم است خرید را از فروشگاه های معتبر و معروف انجام دهید.
  2. در مرحله دوم مخلوط حرفه‎ای رنگ، لزوم ترکیب رنگ ها به وسیله یک ابزار مناسب دیده می شود. به عنوان مثال شما می توانید از انواع قلم سایز بزرگ و سایز متوسط استفاده کنید. انتخاب رنگ مناسب با سلیقه شخصی و محل مورد استفاده، کاملا سلیقه ای و به انتخاب خودتان انجام می شود. بهتر است از رنگ‎هایی استفاده کنید که همخوانی و همگونی بالایی با یکدیگر دارند.
  3. در مرحله سوم، می بایست مخلوط رنگ پودری معدنی و مایع را بر روی سطح مورد نظر اعمال کنید. معمولا این کار به وسیله افراد متخصص و آموزش دیده انجام می شود. با این حال افراد عادی نیز می‎توانند فرایند رنگ آمیزی را انجام دهند.
رنگ پودری معدنی، خدمات رنگ پودری فلزپوشان

از پوشش پودری معدنی چه استفاده هایی می شود؟

همانطور که می دانید رنگ پودری معدنی، با رنگ پودری آلی تفاوت های مشخصی دارد. رنگ های آلی عمدتا برای مصارف عمده تهیه شده و به فروش می رسند. حال آن که رنگ های معدنی استفاده محدودتری دارند؛ زیرا ترکیبات آن ها بهتر و باکیفیت تر است. همچنین رنگ های آلی به نسبت رنگ های معدنی سنگین تر بوده و به اصطلاح غلیظ تر هستند. به همین دلیل نیز ممکن است کار با آن ها کمی دشوار تر به نظر برسد. در این بخش به بررسی اصلی ترین استفاده های رنگ معدنی پودری می پردازیم.

  • رنگ پودری معدنی در انواع محصولات تولید شده به وسیله رزین اپوکسی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • برای درست کردن خمیر مجسمه سازی، می توان از رنگ پودری معدنی استفاده کرد.
  • ساخت تابلوهای شیشه ای رنگ ثابت، با استفاده از انواع رنگ پودری انجام می گیرد.
رنگ پودری معدنی، خدمات رنگ پودری فلزپوشان

شرکت فلزپوشان از جمله کارخانه های معتبر رنگ پودری در تهران است که با ارائه خدمات رنگ پودری، توانسته است خدماتی متناسب با نیاز بسیاری از متقاضیان را ارائه دهد.

بستن منو