کاربرد رنگ پودری الکترواستاتیک در صنعت چوب

کاربرد رنگ های پودری روز به روز گسترده تر می‌شود و در صنایع مختلفی نفوذ پیدا می‌کند، یکی از این صنایع چوب است. استفاده از رنگ های پودری چوب، یک فرآیند پوشش دهی به حالت خشک است که به دلیل آلودگی کمتری که نسبت به سایر رنگ ها ایجاد می‌کند محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

در این مقاله به کاربرد رنگ پودری الکترواستاتیک در صنعت چوب می پردازیم.

سایر رنگ ها به خصوص رنگ مایع به خاطر دارا بودن حلال های شیمیایی تبخیر شونده هنگام خشک شدن،علاوه بر اینکه تهدیدی برای سلامت انسان محسوب می‌شود، منجر به آلودگی زیست محیطی نیز می‌شود.
یکی دیگر از دلایلی که منجر به برتری رنگ پودری نسبت به سایر رنگ ها شده، عدم وجود حلال است. رنگ های مایع به دلیل داشتن حلال، نیاز به سیستم های تهویه، تصفیه و بازیافت حلال برای کنترل ترکیبات آلی فرار ضروری می‌باشد.
به این ترتیب در این صنعت نیز، رنگ های پودری جایگزین سایر رنگ ها شده و تحولات عظیمی به وجود اورده است. رنگ های پودری هم اکنون 15% بازار رنگ را به خود اختصاص داده و در حال رقابت با رنگ های سنتی مایع هستند.

رنگ پودری بر روی چوب

مراحل آماده سازی چوب

مراحل رنگ آمیزی چوب بسته به نوع رنگ آن متفاوت است، اما معمولا سه مرحله، که شامل تمیز کردن سطح چوب، بتونه کاری سطح چوب و سنباده زنی سطح چوب است در آنها ثابت است.
در رنگ زدن درب چوب قدیمی و جدید از مراحل و روش های یکسان استفاده می‌شود.
رنگ زدن درب چوبی دارای چهار مرحله است که با رعایت کردن هر چهار مرحله در آخر نتیجه فوق العاده به دست خواهید آورد.مراحل آن به شرح زیر است:


رنگ پودری بر روی چوب
1-تمیز کردن سطح چوب
اول باید ایرادات سطح چوب که شامل فرو رفتگی و برجستگی می‌شود را برطرف کنیم.
برای برطرف کردن این ایرادات روش های متفاوتی وجود دارد که یکی از آن روش این است که یک قطعه چوب را به چسب چوب بزنید و سپس روی محل چکش خورده قرار ‌دهید بعد قسمت های اضافی را بتراشید تا سطحی یک دست داشته باشید.برای پر کردن ترک و شکاف می‌توان از ترکیب چسب و خاک اره استفاده کرد که قبل از رنگ کردن درب، این مواد را مخلوط کرده و به شکل بتونه درمیاوریم.

2-بتونه کاری سطح چوب برای رنگ آمیزی چوب
بتونه کاری یکی از مهم ترین مراحل رنگ زدن درب چوبی است که بعد از تمیز کردن سطح چوب انجام می‌شود. اول باید مواد اصلی بتونه را آماده و آن اها را مخلوط کرده و محلول را بر روی سطح چوب بریزید.

3-سنباده زنی سطح چوب
سنباده زنی سطح چوب از مراحل مهم رنگ زدن درب چوبی محسوب می‌شود. سنباده برای این مرحله ابزار مهمی است که از یک ورق پارچه ای یا کاغذی که روی سطح آن دانه های سیلیس به کار رفته، ساخته شده است. دقت بفرمایید که هرچقدر اندازه دانه ها درشت باشد سنباده ریزتر است و شماره آن نیز کمتر خواهد بود.

پوشش های پودری به صورت پودرهای ریز و به وسیله یک پاشنده الکترواستاتیک بر روی سطح چوب پاشیده می‌شود که ذرات رنگ باردار شده و لایه نازکی را روی سطح چوب ایجاد می‌کنند.
در آخر این ذرات با عبور از کوره پخت رنگ، ذوب شده و پوششی سخت و غیر قابل انحلال به وجود می آورد.

رنگ مخصوص درب های چوبی چیست؟

رنگ های زیادی اعم از رنگ پولیش، رنگ پلی استر(مناسب برای رنگ آمیزی چوب)، رنگ پلی اورتان، رنگ اکریلیک(مناسب برای رنگ آمیزی چوب) و در آخر رنگ پودری که به دلیل نداشتن حلال مورد توجه قرار گرفته و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بستن منو