پوشش پودری یکی از سودمندترین فرآیندها در جهان است که یک پوشش صاف، زیبا و مقاوم بر روی قطعات و لوازم ایجاد می کند. با این حال، از آنجایی که در فرآیند رنگ آمیزی قطعات با رنگ پودری، باید از اجاق بسیار داغ استفاده شود، همه مواد برای اعمال رنگ پودری مناسب نیستند.
لازمه اصلی در تعیین اینکه چه موادی را می توان با رنگ پودری پوشش داد، توانایی مواد در تحمل دمای شدید است. رنگ های پودری برای ایجاد یک پوشش صاف و یکدست، اغلب در دمای ۴۰۰ درجه یا بالاتر پخته می شوند که این می تواند باعث ذوب برخی از مواد شود. بنابراین، هرچیزی که نقطه ذوب یا سوختن بالای ۴۰۰ درجه فارنهایت داشته باشد، می تواند از رنگ پودری الکترواستاتیک بهره مند شود.
این فرآیند رنگ آمیزی به دلیل ایجاد یک پوشش عالی، بیشتر بر روی سطوح فلزی انجام می شود. با این حال، برخلاف تصور رایج، رنگ پودری را نمی توان برای همه نوع فلزی اعمال کرد.
اگر به دنبال انجام رنگ پودری بر روی محصولات خود هستید، بهتر است بدانید که کدام فلزات و همچنین کدام غیر فلزات می توانند پوشش های پودری را بپذیرند.
فلزات قابل رنگ آمیزی با رنگ پودری
برای ایجاد پوشش پودری بر روی فلزات، رنگ پودری دارای بار مثبت را به صورت الکترواستاتیکی به سطح فلزی دارای بار منفی جذب می کنند. اگر فلز یا ماده ای نتواند بار الکترونیکی منفی را در خود نگه دارد، رنگ پودری نمی تواند خود را به سطح مورد نظر بچسباند درنتیجه برای اعمال پوشش پودری مناسب نخواهد بود. علاوه بر این، یک فلز برای اینکه گزینه مناسبی برای رنگ آمیزی پودری باشد، باید بتواند در برابر درجه حرارت بالا که در طول فرآیند پخت استفاده می شود، مقاومت کند.
ازجمله فلزاتی که پس از اعمال مراحل مختلف رنگ پودری الکترواستاتیک نتایج عالی دریافت می کنند عبارتند از:
- آلومینیوم
- فولاد ضد زنگ
- فولاد نرم
- فولاد گالوانیزه
- فولاد آبکاری شده
- آلیاژهای فولادی
- برنج
- تیتانیوم
- برنز
غیرفلزات قابل رنگ آمیزی با رنگ پودری
اگرچه فلز ماده ای است که بیشترین سود را از پوشش های پودری می برد، اما تنها ماده ای نیست که برای این فرآیند واجد شرایط است. طیف گسترده ای از اشیاء را می توان با رنگ های پودری روکش کرد که در ادامه آنها را معرفی می کنیم.
- شیشه: به غیر از فلز، شیشه رایج ترین ماده ای است که می تواند تحت فرآیند رنگ پودری الکترواستاتیک قرار بگیرد. بدیهی است که شیشه در گرمای شدید ساخته شده و همین عاملی است برای اینکه در فرآیند پخت رنگ پودری هیچ مشکلی نداشته باشد. شیشه پوشش داده شده با رنگ های پودری، بیشتر در پنجره های تولید شده در کارخانه ها، گلدان های تزیینی، بشقاب، کاسه و ظروف پخت دیده می شود.
- چوب و تخته فیبر: با کمال تعجب، انواع خاصی از چوب وجود دارد که قادر به مقاومت در برابر گرمای شدید فرآیند پوشش پودری، بدون آتش گرفتن بوده و درنتیجه برای اعمال رنگ پودری مناسب هستند. محصولات چوبی موجود در آشپزخانه ها مانند تخته های برش، از مواردی هستند که می توانند از رنگ های پودری بهره مند شوند. اگر بر روی تخته های برش از رنگ های مایع معمولی استفاده شود، به طور قطع ترک خورده و پوسته پوسته می شود، اما پوشش های پودری نه تنها دوام تخته را بالا می برد، بلکه به افزایش زیبایی و طول عمر تخته برش کمک بالایی می کند.
- کامپوزیت ها: فیبر کربن که ماده ای باکیفیت و رایج در قطعات دوچرخه و خودرو است نیز می توانند با رنگ های پودری پوشیده شوند. از آنجایی که درحال حاضر، فیبر کربن یک ماده بسیار مقاوم و بادوام است، احتمالا با اعمال پوشش پودری استحکام آن بیشتر نمی شود اما می تواند جذابیت و زیبایی بیشتری به محصول بدهد.
به طورکلی، بهترین مواد برای اعمال رنگ پودری روی آنها، فلزات رسانای الکتریکی هستند، زیرا آنها تنها موادی هستند که می توانند تمام مزایای رنگ پودری الکترواستاتیک را به طور کامل دریافت کنند. با مواد ِغیر فلزی، نمی توان تضمین کرد که کیفیت پوشش اعمال شده به اندازه پوشش روی فلزات بالا باشد. فردی که رنگ پودری را بر روی مواد غیر فلزی اعمال می کند، باید مهارت بسیار بیشتری نسبت به هنگامی که بر روی سطوح فلزی انجام می دهد، داشته باشد.
برای مشاهده حالت های دیگر به این سایت مراجعه کنید.
شرکت خدمات رنگ پودری فلزپوشان، یکی از معتبرترین کارگاه های رنگ پودری در تهران است که خدمات رنگ کاری فلزات را به صورت تخصصی انجام می دهد. اگر لوازم فلزی با ارزشی دارید که مایل به حفاظت از آنها در برابر شرایط مختلف آسیب پذیز هستید، می توانید با اطمینان خاطر، فلزپوشان را انتخاب کنید.